Ne dozvoli da ti ove zime bude hladno i već sada izaberi zimsku jaknu Wintro. Jakne iz nove kolekcije će te grijati cijele zime, a svaki model dolazi s kapuljačom i uklopiće se u tvoj jedinstveni look.

Možda se pitaš: šta je zapravo razlika između obične i Wintro outdoor jakne? Najveća razlika je u tome što su outdoor jakne garantovano atmosferski otporne - otporne na vodu i na vjetar. Zahvaljujući posebnim načinima obrade i funkcijama. Wintro jakne su prozračne, vjetronepropusne, brzosušeće, lagane za pospremanje i vodootporne.

Membranske Wintro jakne su prvenstveno osmišljene da budu dobar izolator od spoljašnjih uslova kao što su vjetar, kiša, sunce, vlaga i hladnoća pa se posebno vodilo računa o njihovoj dobroj ventilaciji. Zašto je to toliko važno? Prisjetite se svog izlaska na snijeg. Na početku vam je veoma hladno, ali već nakon prvih fizickih aktivnosti, tijelo se zagrije. Zbog toga je veoma važno odabrati odjeću koja ''diše'' tako da nakon svake aktivnosti, vaša odjeća ostane suva.

Isto tako, veoma je važno adekvatno odabrati materijal prema stepenu vodonepropusnosti. Nove Wintro jakne koje sadrže oznaku 3.000 mm već dobro podnose loše vremenske uslove pa uz njih bez problema možete dva ili tri sata provesti na kiši. Za sve one koji zimi rekreativno borave na otvorenom, sasvim je dovoljno da odaberu Wintro jaknu oznake 5.000 mm jer takve jakne mogu održati tijelo suvim, a s druge strane odlično ''disati'' i biti prikladne za najhladnije godišnje doba.